Elkészítés: A sűrített paradicsomot a fűszerekkel és a kanálnyi hideg vízzel alaposan elkevertem.
A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően kinyújtottam. A teljes felületét vékonyan megkentem a fűszeres paradicsommal, mindössze 1-1 cm-t hagytam üresen a tészta szélein. A téglalap alakú tésztát a hosszabb oldalai mentén képzeletben elfeleztem. Az egyik felére halmoztam az olívaszeleteket, ráreszeltem a sajtot, a másik felét pedig szépen ráhajtottam. Óvatosan, de határozottan rányomkodtam, majd fordítottam az egészen egy felet, és ismét a hosszabb oldalát magam elé helyezve 2 cm vastag csíkokra vágtam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, egy közepes méretű tepsit sütőpapírral béleltem.
A töltött tésztacsíkokat gyorsan megcsavartam, majd kis távolságot hagyva közöttük a tepsire helyeztem őket. Ha lett volna időm, 10 percre betettem volna a hűtőszekrénybe, de mivel ezúttal igyekeznem kellett a vendégek érkezése miatt, ez a műveleti elem kimaradt. A tojást kissé felvertem, a csavart rudakat vékonyan megkentem.
12-15 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Azonnal tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.