Elkészítés: A tarját kicsontozom, 10 szeletre vágom. A csontból készítek egy kellemes húslevest, aminek levéből használok majd az ételhez.
A hússzeleteket kiklopfolom, széleit több helyen bevagdosom, lisztben megforgatom, sózom, borsozom, kicsit pihentetem. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöm, meghintem a pirospaprikával, felöntöm a borral, hozzáadom a zúzott fokhagymát. A hússzeleteket átfordítom, ha kell, másik oldalukra is hintek kevés pirospaprikát, majd felöntöm annyi húslevessel, hogy ellepje. Fedő alatt közepes lángon omlósan puhára párolom. Amikor kész, a húskat kiemelem a szaftból, melegen tartva félreteszem.
Közben a kenyérszeleteket kenyérpirítóban megpirítom, a koviubit felcsíkozom, tálalhatok is. A pirított kenyérszeleteket megmártom a hús szaftjában, 2-2 szeletet adok egy tányérra, minden szeletre kerül 1-1 szelet tarja, a kovászos uborkával díszítve adom az asztalra.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.