Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozom, ha nem elég nedves, tejet, ha túl ragadós, lisztet adok hozzá addig, amíg rugalmas, de nem ragadós tészta lesz.
A hagymát nagyon finomra vágom, de nem darálom, kis olajon megfuttatom, majd hozzáadom a megfűszerezett húshoz.
A tésztát késhegynyire nyújtom, pogácsa- vagy fánkszaggatóval kiszúrom (ha nincs, derelyevágóval vagy pizzavágóval 5x5cm-es négyzeteket vágok). Kevés húst rakok a formák közepére, vizes kézzel alaposan összenyomkodom.
Lobogó sós vízbe kevés olajat teszek, majd beleteszem a kész táskácskákat, egyszerre csak 5-8 darabot. Amint feljön a víz tetejére, kiszedem, lecsöpögtetem. Ha kész, az összeset újra átfőzöm picit, lecsöpögtetem, majd olvasztott vajon megfuttatom.
Garsicával, annak hiányában bármilyen erős mustárral, tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.