30 dkg lisztet egy tálba szitálunk, egy csipet sóval együtt. Hozzáadunk 1 db tojást és 1,3 dl vizet. Alaposan összekeverjük, majd egyenletes állagú tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.
20-20 dkg darált sertés- és marhahúst összevegyítünk, és addig keverjük, amíg ragadós nem lesz. 1 db tojást, 4-6 ek hideg vízzel kikeverünk, majd apránként a húsmasszához adjuk.1/2 csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, a felét a húsmasszába dolgozzuk, 1 fej finomra aprított hagymával és 2 ek zsemlemorzsával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát, 5 cm-es köröket szúrunk ki belőle, elosztjuk rajtuk a húsos tölteléket, felverünk 1db tojást, és megkenjük vele a tésztaszéleket. Félbe hajtjuk a töltött tésztákat, és összenyomkodjuk a széleiket, majd a két végét egymáshoz csípjük.
A derelyéket forrásban levő, sós vízbe dobjuk,10 percre. Óvatosan kiemeljük, és csepegtessük le. Felaprítunk 2 ek sertéstöpörtyűt. A pelmenyit tányérokra adagoljuk, és rászórjuk a töpörtyűt és a megmaradt petrezselymet.Tejfölt kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.