Elkészítés: Kenyérsütőgéppel szoktam kikeverni a tésztáját, szép sima lesz, és a kezem sem fárad el! A lisztet a sóval összekeverem, a gépbe rakom. Kb. 5 dl vízben feloldom a cukrot (mikróban), ezt a liszthez öntöm, beleteszem az instant élesztőt és - ha van, akkor - az 1 evőkanál krumplipüréport. A sütemény fokozaton elkezdi keverni a gép, folyamatosan adom hozzá a maradék 1-2 dl vizet, apránként, ahogy bedolgozza a tésztába. Elég lágy tésztát kell gyúrni!!! Ez kb. 20 perc.
Egy nagy tepsibe öntök kb. 2 evőkanál olajat, kézzel szétkenem, majd az olajos kezemmel kiszedem a tésztát a gépből, és a tepsire rakom. Így nem ragadok a tésztától... Maroknyira szaggatom (14 darabra). Olajos kézzel nyújtom, forró olajban, 25 cm-es serpenyőben sütöm.
Feltétnek pucolok fokhagymát, áttöröm egy kis műanyag edénybe, 1 teáskanál sót adok hozzá, és felengedem vízzel. Tejföllel, sajttal és a fokhagymás lével kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.