Elkészítés: Kenyérsütőgéppel szoktam kikeverni a tésztáját, szép sima lesz, és a kezem sem fárad el! A lisztet a sóval összekeverem, a gépbe rakom. Kb. 5 dl vízben feloldom a cukrot (mikróban), ezt a liszthez öntöm, beleteszem az instant élesztőt és - ha van, akkor - az 1 evőkanál krumplipüréport. A sütemény fokozaton elkezdi keverni a gép, folyamatosan adom hozzá a maradék 1-2 dl vizet, apránként, ahogy bedolgozza a tésztába. Elég lágy tésztát kell gyúrni!!! Ez kb. 20 perc.
Egy nagy tepsibe öntök kb. 2 evőkanál olajat, kézzel szétkenem, majd az olajos kezemmel kiszedem a tésztát a gépből, és a tepsire rakom. Így nem ragadok a tésztától... Maroknyira szaggatom (14 darabra). Olajos kézzel nyújtom, forró olajban, 25 cm-es serpenyőben sütöm.
Feltétnek pucolok fokhagymát, áttöröm egy kis műanyag edénybe, 1 teáskanál sót adok hozzá, és felengedem vízzel. Tejföllel, sajttal és a fokhagymás lével kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.