Elkészítés: A zsemléket kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd beáztatjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. A húst felszeleteljük, és a pirított szalonnával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a zsiradékot, a vízben előre beáztatott zsemlét, a nyers tojást, a nagyobb kockára vágott kemény tojást, a sót, az apró kockákra vágott vöröshagymát és az őrölt fekete borsot. Ezeket jól összekeverjük. A kész masszát egy őzgerincformába három egyenlő rétegben helyezzük el. Az első réteg tetejére rakjuk a reszelt sajtot, majd a második réteg tetejére a karikákra vágott paradicsomokat, és erre tesszük a harmadik réteg masszát. Ha készen vagyunk, az egészet a formából kiborítjuk, és körkörösen bekenjük díjioni mustárral. A leveles tésztát kiterítjük a nyújtódeszkára, zsiradékkal megkenjük, és a kész húsforma masszát a tésztára helyezzük, majd az egészet feltekerjük, úgy hogy a hús sehol se látszódjon. A feltekert tészta külsejét zsiradékkal megkenjük, és sütőben pirosra sütjük. A marhahúsleves kockát felforraljuk, és besűrűsítjük, ebből lesz a mártás. Tálaláskor a kész sültet felszeleteljük, és egy kanál mártást teszünk mellé, a többit külön kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.