Elkészítés: Az előző napon beáztatott lencsét kevés sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal, 2 kanál pirospaprikával, chilipaprikával. Beletesszük a húst, felengedjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk. Ha darált húsból készítjük, nagyon hamar kész, ezért ha a lencse már félig puha, összeönthetjük a hússal, hogy együtt párolódjon meg. (Azért kell mindkettőt csak kevés vízzel felönteni, hogy együtt ne legyen túl híg.)
Addig főzzük, amíg a lencse teljesen szét nem fő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.