Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Epres blondie
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Pirított lecsós libamáj recept
recept
Bonyolult

Pirított lecsós libamáj

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2011. 10. 24.

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, benne a fokhagymát is, majd a zöldpaprikával addig pirítjuk gyakori kevergetéssel közepes hőfokon, amíg a paprika és a hagyma szélek kissé megpirultak.

Közben a májat ujjnyi darabokra vágjuk és akkor adjuk a lecsó alaphoz amikor a zöldségek összepirultak. Sózzuk, borsozzuk, rövid idő alatt átsütjük, közben meghintjük kevés őrölt pirospaprikával, a paradicsomot is hozzáadjuk, pár perc alatt készre főzzük.

A hámozott, még melegen áttört krumplihoz öntjük a tejszint, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, a póréhagymával összekeverjük.

Habzsákba tesszük a pürét (nálam ez kimaradt), a tányérokon elosztjuk a lecsós libamájjal, és tálaljuk!

Megjegyzés
Nyugodtan sózhatjuk a libamájat és az összes baromfimájat sütés-főzés közben, nem keményedik meg, mert lazább a szerkezete, mint a sertés- és marhamájnak! A tv-ben egyik sztár chef szakácsunktól hallottam, kipróbáltam, és nem keményedett a máj! A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.