A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, és egyneműre keverjük vele. Ezután hozzáadjuk a lisztet, darált pisztáciát, sütőport. Miután elkevertük a masszát, 24cm-es sütőpapírozott formába simítjuk, és 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.A málnát egy edénybe mérjük, és hozzáadjuk a cukrokat, lime levet, vizet. Felfőzzük a tűzhelyen, amikor szétesnek a málnaszemek besűríthetjük. 1-2ek hideg vízzel elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve készre főzzük. 20cm-es tortaformát kibélelünk folpackkal, melegen beleöntjük a málnát. Elterítjük, és félretesszük a fagyasztóban kötni.A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük hogy megduzzadjanak. A joghurt egy részét (150g) felmelegítjük a cukrokkal, amikor eloldódott félre is húzzuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat, és eloldjuk a keverékben. Hozzáadjuk a krémes túrót, a maradék joghurtot (200g), és csomómentesre keverjük. Ha kihűlt a massza, felvert tejszínhabbal lazítjuk.Összeállítás: A kihűlt piskótára rátesszük a túróhab felét. A málnabetétet ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát. Befedjük a hab másik felével, elkenjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Málnát felfőzzük a többi hozzávalóval, ha szétestek a szemek beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és eloldjuk. Ha szobahőre hűlt, a megdermedt túrón elterítjük. 1-2órát még a hűtőben érdemes pihennie.Ezután meleg késsel körbevágjuk a formát.Felverjük a habtejszínt, és habzsákból felnyomjuk a tortára. Ízlés szerint pisztáciával, málnával díszítjük
Megjegyzés
Érdemes előző nap elkészíteni a tortát, hogy egy éjszakát állni tudjon a hűtőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.