Elkészítés: A felszeletelt, besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával, és legalább 4-6 órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom, és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.
A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom, és a zsiradéktól lecsepegtetve a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom.
A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem, és csupán addig sütöm a sütőben, amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálalom, citromkarikákkal díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.