Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros vízben. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztős vizet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor nagyjából egyben van, belegyúrjuk az olajat is. Nem kell sokáig gyömöszölni, csak addig, míg elválik az edénytől és a kezünktől. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
Közben elkészítjük a szószt és a feltétet. Az olajat felhevítjük, mehet rá a paradicsom. Cukrozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt szétfőzzük. Majd levesszük a fedőt, fűszerezzük, és pár perc alatt kissé besűrítjük.
A tepsit kiolajozom, belelapogatom a tésztát, megkenem paradicsomszósszal, rápakolom a feltétet.
Feltét-variációk (ezeket szoktam kiegészíteni azzal, ami éppen van itthon, vagy kedvem van hozzá):
a.) kolbász, keménytojás, hagyma, olajbogyó, sajt
b.) sonka vagy húsos szalonna, kukorica, gomba, sajt
c.) olajos hal, hagyma, olajbogyó, sajt
d.) sonka, kukorica, ananász, füstölt sajt
e.) sonka, rukkola, kéksajt
A gomba kivételével mindent nyersen tehetünk rá. A gombát kevés olajon fokhagymával megpároljuk, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Szezonban friss paradicsomot is szoktam rá tenni.
A legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok) előmelegített sütőbe tolom nagyjából 13 percre. Kiveszem és tálalom is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.