A paradicsomlét összeturmixoljuk a bazsalikommal és a fokhagymával, majd egy csipet sóval és borssal ízesítjük.
A vizet elvegyítjük a tejjel, langyosra melegítjük, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szórjuk, megszórjuk az oregánóval és a sóval, majd fakanállal kicsit összekeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd simára dagasztjuk (nem kell órákig, csak amíg összeáll). Ha nagyon ragadna, még egy kis liszttel átgyúrjuk. Nedves ruhával letakarjuk, 10 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd átlósan két háromszögre vágjuk. Az egyiket belisztezzük, félretesszük. A másik háromszöget egyenlő oldalúra nyújtjuk, a közepét megkenjük a bazsalikomos-fokhagymás paradicsomlével, rárakjuk a bab felét, és megszórjuk a sajt felével.
A háromszögek mindhárom csúcsát felhajtjuk, az oldalakat összecsipkedjük, és egy kicsit meg is csavarjuk, nehogy elengedjen. Végül a kapott csúcsot párszor megtekerjük, hogy egy csomót kapjunk. Így teszünk a másik háromszöggel is.
Egy tepsibe szilikonos sütőlapot terítünk vagy vékonyan kiolajozzuk és kilisztezzük. Óvatsan elrendezzük rajta a háromszögeket egymástól távol, nehogy sülés közben összeérjenek. A háromszögeket lekenjük a felvert tojással, és a180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütőtől függően kb. fél óráig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Salátával fogyasztjuk.
Megjegyzés
Húsmentes, de laktató egy egész baráti társaság degeszre eheti magát vele!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.