A kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, közben többször megforgatjuk. Tányéron hagyjuk kihűlni.
A habmasszához a tojásfehérjét elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton olyan keményre verjük, hogy a késvágás a habban látható maradjon. Ezután apránként belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A masszából két teáskanál segítségével a kikent, sütőpapírral bélelt sütőlemezekre egymástól megfelelő távolságra kis halmokat rakunk. A lemezeket egymás után – légkeveréses sütőnél egyszerre – sütőbe tesszük.
Sütőlemezenként 15 percig sütjük (felső/alsó hőfok: 180 °C, légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2–3-as fokozat). A habcsókokat a sütőpapír segítségével süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Recept és fotó: Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.