Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Póréhagyma-krémleves pirítóssal recept
recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves pirítóssal

45 perc
4 adag
Átlagos
2023. 05. 23.
Frissítve: 2025. 02. 15.

Elkészítés

  1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc).
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya teljesen megpuhul.
  3. Lehúzzuk a levest a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
  4. A levest simára turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és tányérokba vagy kis tálkákba merve kínáljuk.
  5. Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, és pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.

 

Megjegyzés
Tipp: egy kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.06.

Rongyos lapótya
Recept
Egyszerű

Rongyos lapótya

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.01.31.

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.01.24.

Majorannás burgonyafőzelék
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.11.19.

Gombás-sajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

Gombás-sajtos melegszendvics

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

|

2024.11.02.

Klasszikus bundás kenyér
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.10.19.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.