A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc).
Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Lehúzzuk a levest a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
A levest simára turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és tányérokba vagy kis tálkákba merve kínáljuk.
Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, és pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.
Megjegyzés
Tipp: egy kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.