Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Ha szilikonos madeleine formánk van, azt nem kell kivajazni, de állítsuk bele egy tepsibe vagy tegyük a sütőrácsra, hogy ne billegjen, amikor majd belekerül a tészta. Ha teflonos a formánk, akkor vajazzuk ki a kis kagyló alakú horpadásokat.
A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük.
A tojásokat a cukorral 4-5 perc alatt szép habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a sót és a citromhéjat. Finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A kész tésztát 1 órára (vagy akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd habzsákba töltjük és arányosan szétosztjuk a forma mélyedésibe. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a citromos madeleine!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.