A nehéz sós teasütemény elkészítéséhez géppel összedolgozzuk a hideg vajat, a lisztet, a sót, a tejszínt és 4 db tojássárgáját.
A tésztát lisztezett felületen, lisztezett sodrófával kb. 3 cm magasra kinyújtjuk (ne legyen alacsony, mert sülés közben nem fog nőni a térfogata).
A tésztát elfelezzük, a két lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 1 órára (vagy akár 1 éjszakára) betesszük a fagyasztóba.
Ezután a tésztát ízlés szerint feldaraboljuk kis rudakká vagy kockákká, megkenjük a maradék tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal vagy mákkal. Végül 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg, hogy készíti Gáspár Bea a nehéz sós teasüteményt
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.