Elkészítése: A tésztához meg a töltelékhez való burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egyet belőle még forrón meghámozunk és áttörünk. Amikor kihűlt, a sütőporos liszttel meg az olvasztott vajjal, csipetnyit sózva összegyúrjuk, és a finomra aprított póréhagymát is beledolgozzuk. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a kissé ragacsos tésztával kibéleljük. A főtt és meghámozott burgonyát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, a tésztára rakosgatjuk. A töltelékhez való pórét vékonyan fölkarikázzuk, a burgonyára szórjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, a sajtot belereszeljük, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.