Elkészítés:
1.) 2 liter vízben 4 db tyúkhúsleves kockát megfőzünk.
2.) Egy nagyobb (4-5 literes) lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat. Rátesszük a megmosott és a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és élénk lángon kifehéredésig pirítjuk.
3.) A húshoz hozzákeverjük a karikákra vágott póréhagymát és paprikát, és néhány percig együtt pirítjuk.
4.) Megmossuk, és a húsos zöldségekre szórjuk a rizst, majd kb. 2-3 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk kurkumával, hogy szép sárga legyen.
5.) Az edényt lehúzzuk a tűzről. Merőkanalanként a rizsre merjük a tyúkhúslevesből annyit, amennyi ellepi, és visszatesszük a lábast a tűzre. Fedővel lefedjük, és takaréklángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. (Időnként a fedőt fel kell emelni, és ha a rizs már magába szívta a levest, mindig egy picit hozzá kell adni, így lesz jó puha. A rizs fajtájától függően így 1,5-2 liter tyúkhúslevest használunk fel.)
6.) Ha a rizs megpuhult, és már nincs leve, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a reszelt sajtot, és ha szükséges megsózzuk, borsozzuk.
Ha úgy érezzük, hogy a rizs egy picit száraz maradt, a legvégén is tehetünk hozzá egy kis levest!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.