Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pulykanyárs recept
recept
Bonyolult

Pulykanyárs

0 perc
4 adag
Megfizethető
4
2002. 04. 26.

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól puhára főzzük. A spárgát meghámozzuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk. A húst megmossuk, bedörzsöljük ételízesítővel, és hosszanti irányban csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Sóval, egy csipet cukorral, a vajjal és a citromlével vizet forralunk a spárgafőzéshez. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük benne a spárgát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk. A húscsíkokat legyezőszerűen felszúrjuk egy hurkapálcára úgy, hogy minden hajtás közé egy-egy burgonyát, illetve gombát teszünk, felváltva. Felforrósítjuk az olajat, és a nyársak mindkét oldalát 4-4 percig sütjük benne. Ráöntünk 2 evőkanál vizet (vagy fehérbort), lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Elkészítjük a hollandi mártást: a tojások sárgáját gőzfürdő felett, habverővel állandóan kevergetve habosra kikeverjük a tejszínnel. Apránként hozzáadjuk a vajat, és sűrűsödésig tovább keverjük. Akkor jó, ha állaga sima, habszerű. Ha besűrűsödött, citromlével és egy csipet sóval ízesítjük. A pulykanyársakat a spárgával körítjük, és leöntjük a hollandi mártással.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 679 kcal

Recept értékelése

4 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.