Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól puhára főzzük. A spárgát meghámozzuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk. A húst megmossuk, bedörzsöljük ételízesítővel, és hosszanti irányban csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Sóval, egy csipet cukorral, a vajjal és a citromlével vizet forralunk a spárgafőzéshez. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük benne a spárgát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk. A húscsíkokat legyezőszerűen felszúrjuk egy hurkapálcára úgy, hogy minden hajtás közé egy-egy burgonyát, illetve gombát teszünk, felváltva. Felforrósítjuk az olajat, és a nyársak mindkét oldalát 4-4 percig sütjük benne. Ráöntünk 2 evőkanál vizet (vagy fehérbort), lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Elkészítjük a hollandi mártást: a tojások sárgáját gőzfürdő felett, habverővel állandóan kevergetve habosra kikeverjük a tejszínnel. Apránként hozzáadjuk a vajat, és sűrűsödésig tovább keverjük. Akkor jó, ha állaga sima, habszerű. Ha besűrűsödött, citromlével és egy csipet sóval ízesítjük. A pulykanyársakat a spárgával körítjük, és leöntjük a hollandi mártással.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 679 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.