Elkészítés: 1. A lisztet és a kockázott margarint belerakom robotgépbe, és fél percig keverem. Olyan lesz az eredmény, mint a vizes homok. Hozzáadok egy csipet tengeri sót, egy csipet frissen őrölt borsot és egy csipet rozmaringot. Beleütöm a tojás, belelöttyintem a tejet, és ismét bekapcsolom a gépet. Fél perc keverés, és a tésztát kiborítom lisztezett deszkára. Kicsit még gyúrom, majd belerakom egy zacskóba, és a hűtőben legalább fél órát pihentetem
2. A tejszínt, az egész tojásokat és a tojások sárgáját kikeverem a fűszerekkel. 10 dkg reszelt sajtot belekeverek. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra vágom.
3. A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom. Egy piteformát kilisztezek, és a kinyújtott tésztát belerakom. A szélének túl kell nyúlnia a peremen. Belenyomkodom a tésztát a formába. A nyers tészta tetején elosztom a szalonnát, ráöntöm a tejszínes-tojásos masszát.
4. Kb. 200 fokos előmelegített sütöben 15 percig sütöm, majd kb. 160 fokra állítva további 15 percig sütöm. Akkor kész, ha a széle és a teteje is aranybarna. Aki szereti, a töltelékhez adhat vékonyra karíkázott póréhagymát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.