Elkészítés: A húst kis kockákra, a zöldséget tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
A zsiradékban a zöldséget a hagymákkal magas hőfokon pár percig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elpárologja. Meghintjük a liszttel, rövidet keverünk rajta, meghintjük kevés őrölt paprikával, és felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, majoránnával, leveskockával ízesítjük, és addig főzzük lassan, ameddig a hús megpuhul.
Közben a gombóchoz a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, sós vízben megfőzzük. Összetörjük, langyosan a többi hozzávalóval összekeverjük. Vizes kézzel fürjtojás nagyságú gombócokat eresztünk a forrásban lévő levesbe, és lassan főzzük, ameddig a gombócok feljönnek a leves felszínére.
Tálalásnál aprított medvehagymával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.