Elkészítés: 1. A tésztát kifőzzük, 2 evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük.
2. A füstölt szalonna felét apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval, a tejföllel, a tojássárgával és a fűszerekkel.
3. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük.
4. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk, megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá, és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.)
5. Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával.
6. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk.
7. Leöntjük a túrós tejföllel.
8. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból.
9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
10. Tálaláskor a tetejét kockára vágott kaliforniai paprikával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.