Előkészítés: A nyelvet megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Amikor a víz már forr, leszedjük a habját, és kicsire vesszük alatta a tüzet. Közben a hagymát megtisztítjuk. Ha a főzőlének nincs már habja, beletesszük a babérlevelet, a hagymát, sózzuk, és a nyelvet puhára főzzük.
Elkészítés: A nyelv akkor kész, amikor a húsvilla könnyen átmegy rajta. Kivesszük, hideg víz alá tesszük, és megtisztítjuk: lehúzzuk a bőrét, levágjuk a nemkívánatos részeket. Közepes vastagságúra szeleteljük. A szeleteket kissé megsózzuk, és a szokásos módon panírozzuk. Meleg, nem túl bő vajban vagy olajban megsütjük, a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn leitatjuk. A rántott nyelvet burgonyapürével vagy tetszés szerinti párolt zöldségekkel tálaljuk. Adhatunk mellé citromot, vagy tartármártást is.
Munka: kb. 10 perc
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
1 adag köret nélkül: 489 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.