Előkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A rebarbarát megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, majd fél centis darabokra vágjuk, a kristálycukorral meghintjük, és félretesszük. Az epret megmossuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lapos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk. A rebarbarát a tésztára szórjuk. A töltelékhez a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel. A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett a cukros keményítőhöz adagoljuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a rebarbarára öntjük. A sütőben kb. 30 perc alatt világos sárgára sütjük. A vaníliakrémhez habüstben simára keverjük a tejet a cukorral, a tojással, a tojássárgájával. Félbevágjuk a vaníliarudat, beletesszük, és gőz fölött krémsűrűségűre főzzük. Kidobjuk belőle a vaníliarudat, és lehűtjük. A süteményt még melegen, mint a tortát felvágjuk. Eperrel díszítve, a hideg mártással kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 268 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.