Elkészítés: Tegyük a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá a vajat (vagy zsírt) és egy csipet sót, majd kezdjük el összemorzsolni (én zsírral gyúrtam össze, mert attól sokkal omlósabb lesz a tészta). Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát. Amennyiben túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd csippentsük le az 1/3-át, és gyúrjuk mindkét tésztát gombóccá.
Ezután csomagoljuk be fóliába a tésztagombócokat, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljenek.
Közben készítsük elő a tölteléket. A rebarbarát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, őrölt fahajat, szegfűszeget és reszelt citromhéjat, majd pár perc alatt főzzük puhára (vigyázzunk nehogy szétfőjön!!!). Amikor puhára főtt, szűrőkanállal szedjük ki, és hűtsük ki teljesen.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd a nagyobbik tésztagombócot nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. Ezután pakoljuk rá a kihűlt rebarbarát és a feldarabolt epret, majd szórjuk meg a vaníliás cukorral, és csorgassuk rá a mézet.
Nyújtsuk ki a kisebbik tésztagombócot is, majd vágjuk fel csíkokra. Ezután rácsozzuk be vele a pite tetejét.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.