Előkészítés: A krémhez megtisztítjuk a rebarbarát, megmossuk, és kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: A rebarbarát a cukorral, a vaníliás cukorral és a lekvár felével kis lábosban, lefedve kb. 15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a citromlevet, és kissé hűlni hagyjuk. Közben a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint kevés vízbe beáztatjuk. Hozzáöntünk 1 dl vizet felforraljuk, és a langyos rebarbarához keverjük. Hidegre tesszük. Amikor a rebarbarás krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a rebarbarához keverjük. Hidegre tesszük, hogy kissé megdermedjen. A tortalapot tálra fektetjük, és köré rakjuk egy kapcsos tortaforma oldalát. A tortát megcsepegetjük a mandulalikőrrel, és rákenjük a maradék lekvárt. Rásimítjuk a rebarbarakrémet, és kb. 2 órára hidegre tesszük. A maradék rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 2 cm széles rombuszokra vágjuk. A bort a cukorral felforraljuk, kis adagokban 3-4 percig pároljuk benne a rebarbaradarabokat. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A boros levet átszűrjük, és vízzel 2,5 dl-nyire kiegészítjük. A tortabevonót belekeverjük, és a csomagon olvasható utasítás szerint felforraljuk. A rebarbaradarabokat a torta tetejére fektetjük, és ráöntjük a tortabevonót. Hagyjuk megkocsonyásodni. 7. A mandulát zsiradék nélkül pár perc alatt megpirítjuk, tányérra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A tortáról óvatosan levesszük a kapcsot, oldalát vékony megkenjük tejszínnel, és rászórjuk a mandulaforgácsot. A maradék tejszínből habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.