Elkészítés: Az almákat megmosom, félbevágom, magházukat kivéve nagyon vékony szeletekre vágom, 5 dkg margarinon az őrölt fahéjjal megpárolom. A zsömléket vagy kifliket kb. 1 cm-es szeletekre vágom, nagyobb tálba rakom. A szójatejet felmelegítem, a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal és a mézzel kikeverem, hozzáöntöm a forró tejet, az egészet ráöntöm a zsömlékre vagy kiflikre, összevegyítem. Egy magasabb falú tepsit (én kerámiatálban szoktam) kikenek margarinnal, zsemlemorzsával megszórom, az áztatott zsömle felét beleterítem, egyenletesen elosztom rajta az almát, ráterítem a maradék zsömlét. A lekvár 3/4-ével megkenem, forró sütőben, nem túl nagy lángon kb. 1/2 óráig sütöm. A tojásfehérjéből kemény habot verek, belekeverem a maradék lekvárt, ezt ráhalmozom a máglyarakásra, és még 15 percig sütöm, de a lángot mérséklem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.