Elkészítés: Az almákat megmosom, félbevágom, magházukat kivéve nagyon vékony szeletekre vágom, 5 dkg margarinon az őrölt fahéjjal megpárolom. A zsömléket vagy kifliket kb. 1 cm-es szeletekre vágom, nagyobb tálba rakom. A szójatejet felmelegítem, a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal és a mézzel kikeverem, hozzáöntöm a forró tejet, az egészet ráöntöm a zsömlékre vagy kiflikre, összevegyítem. Egy magasabb falú tepsit (én kerámiatálban szoktam) kikenek margarinnal, zsemlemorzsával megszórom, az áztatott zsömle felét beleterítem, egyenletesen elosztom rajta az almát, ráterítem a maradék zsömlét. A lekvár 3/4-ével megkenem, forró sütőben, nem túl nagy lángon kb. 1/2 óráig sütöm. A tojásfehérjéből kemény habot verek, belekeverem a maradék lekvárt, ezt ráhalmozom a máglyarakásra, és még 15 percig sütöm, de a lángot mérséklem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.