Elkészítés: A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, a joghurttal dúsítjuk, ízesítjük, ha szükséges.
A leveles tésztát kinyújtjuk, tojássárgával megkenjük, durvára őrölt borssal és sóval megszórjuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, kicsit belenyomkodunk, a tésztát összehajtjuk, hogy a fűszerek belül legyenek. Pizzaszeletelővel vagy késsel 2 centi széles csíkokat vágunk belőle, és tengelyük körül megforgatjuk kétszer-háromszor, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A levest a fűszeres stanglival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.