Elkészítés: A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, a joghurttal dúsítjuk, ízesítjük, ha szükséges.
A leveles tésztát kinyújtjuk, tojássárgával megkenjük, durvára őrölt borssal és sóval megszórjuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, kicsit belenyomkodunk, a tésztát összehajtjuk, hogy a fűszerek belül legyenek. Pizzaszeletelővel vagy késsel 2 centi széles csíkokat vágunk belőle, és tengelyük körül megforgatjuk kétszer-háromszor, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A levest a fűszeres stanglival tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.