Kimérjük a hozzávalókat. 26cm tortaformát kivajazunk, lisztezünk.Sárgarépát sajtreszelőn lereszeljük. A diót durvára törjük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport és a fahéjat, sót. A fehércsokit megolvasztjuk. Narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Egy nagyobb tálba öntjük a 2dl olajat és kikeverjük a barnacukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sárgarépát és a csokoládét, narancs héjat, levet. Egy hígabb masszát kapunk, ebbe kerül a lisztes keverékünk és a végén a durva dió is. Előmelegített 165 ° sütőben kb 50 percet sütjük. Tűpróbázzuk, sütőtől függ mennyi idő alatt lesz kész.Máz:Olvasztunk gőz fölött csokit, beletesszük a vajat és a 1 dl tejszínt. Összefőzzük. Ha túl híg csokival sűríthető. Ezzel vonjuk be a torta tetejét.
Megjegyzés
Gáspár Bea receptje alapján készítettem, ha pontatlan a leírás az csak azért van mert az egyik videóból sütöttem , még nincs meg a szakácskönyvem sajnos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.