Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Hagymakrémleves
Hollandi mártás
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Zúzapörkölt
Parasztlángos (kenyérlángos)
Répatorta kelruhában recept
recept
Mester

Répatorta kelruhában

0 perc
8 adag
Átlagos
4.5
2004. 04. 19.

Elkészítés

Elkészítése: A káposztaleveleket megmossuk, és 3 percre lobogó, sós vízbe tesszük, majd kivesszük, és leöblítjük hideg vízzel. Ezután megtisztítjuk a sárgarépát, a káposztát és a póréhagymát, és lereszeljük. Megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, és ezeket is felaprítjuk.
20 dkg vajat megolvasztunk, a felét félretesszük, a maradékra rádobjuk a káposztát, a hagymát és a póréhagymát, majd 5 perc elteltével hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a fokhagymát. 15 percig pároljuk, időnként megkeverjük. Végül hozzáadjuk a csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor már hideg, hozzákeverjük a villával felvert tojásokat.
A maradék vajból kiveszünk annyit, amennyivel ki tudunk kenni egy nagyobb sütőformát. Ezután kibéleljük a leforrázott káposztalevelekkel (egyet tegyünk félre!), amelyek nyugodtan túllóghatnak a sütőformán. A zöldséges keveréket beleöntjük, majd ráhajtjuk a leveleket, és befedjük a félretett káposztalevéllel. Az egészet lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
Közben a maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd a snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkészült a torta, szeleteket vágunk belőle, és a szósszal leöntve tálaljuk.

Recept értékelése

4.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Bulgogi marha
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

1 órája

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Friss receptek

Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

1 órája

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.