Elkészítése: A káposztaleveleket megmossuk, és 3 percre lobogó, sós vízbe tesszük, majd kivesszük, és leöblítjük hideg vízzel. Ezután megtisztítjuk a sárgarépát, a káposztát és a póréhagymát, és lereszeljük. Megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, és ezeket is felaprítjuk.
20 dkg vajat megolvasztunk, a felét félretesszük, a maradékra rádobjuk a káposztát, a hagymát és a póréhagymát, majd 5 perc elteltével hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a fokhagymát. 15 percig pároljuk, időnként megkeverjük. Végül hozzáadjuk a csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor már hideg, hozzákeverjük a villával felvert tojásokat.
A maradék vajból kiveszünk annyit, amennyivel ki tudunk kenni egy nagyobb sütőformát. Ezután kibéleljük a leforrázott káposztalevelekkel (egyet tegyünk félre!), amelyek nyugodtan túllóghatnak a sütőformán. A zöldséges keveréket beleöntjük, majd ráhajtjuk a leveleket, és befedjük a félretett káposztalevéllel. Az egészet lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
Közben a maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd a snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkészült a torta, szeleteket vágunk belőle, és a szósszal leöntve tálaljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.