Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A forró tejbe keverjük a búzadarát, és kevergetve, lassú tűzön 1 percig főzzük. A cukorral, a vaníliás cukorral ízesítjük. Félrehúzzuk, kissé kihűtjük. Néhány szép gyümölcsöt félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A kelyhekbe 1 réteg grízt töltünk, megszórjuk gabonapehellyel, erre egy sor gyümölcspüré következik, majd gríz, gabonapehely, gyümölcspüré, amíg elfogynak. A tetejére egy-egy csepp gyümölcspüré kerüljön. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és a félretett gyümölcsökkel díszítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 226 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.