A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Belereszeljük egy citrom héját, belekeverjük a keményítőt és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládé ¾ részét, a ribizlit egy szűk marék kivételével és egy vajjal kikent formába simítjuk.
170 fokos sütőben addig sütjük, míg világos sárga nem lesz a teteje – ez úgy 40-45 percet jelent, a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát! A még langyos pite tetejére hintjük a maradék csokoládét és a ribizlit. Porcukorral szórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.