A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Belereszeljük egy citrom héját, belekeverjük a keményítőt és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládé ¾ részét, a ribizlit egy szűk marék kivételével és egy vajjal kikent formába simítjuk.
170 fokos sütőben addig sütjük, míg világos sárga nem lesz a teteje – ez úgy 40-45 percet jelent, a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát! A még langyos pite tetejére hintjük a maradék csokoládét és a ribizlit. Porcukorral szórva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.