Elkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Feltesszük a vizet forrni, a tejet melegedni. A vízbe beletesszük a rizst, és kislángon, lassan főzzük. Amikor beitta, 3-4 részletben fokozatosan adjuk hozzá a tejet, mindig akkor tegyük hozzá a következő adagot, amikor a rizs felvette már az előzőt. A végén az utolsó adag tejjel hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is. Krémesre keverjük, és levesszük a tűzről. Botmixerrel kicsit összetörjük a rizsszemeket, kihűlésig párszor átkeverjük.
A ribizlit cukrozzuk és félretesszük.
A kihűlt tejberizst óvatosan összekeverjük a 3 dl tejszínből vert habbal, 1/3 részét poharakba tesszük. A maradék tejszínes rizskrémbe belekeverjük a cukrozott ribizli nagy részét, és a pohárban levő fehér krémre kanalazzuk. Tetejére tesszük a maradék cukrozott gyümölcsöt, a levével együtt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.