Előkészítés: A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Mély, lefedhető serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük kb. 5 dl vízzel, és lefedve lassú tűzön kb. másfél óráig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd leöblítjük hideg vízzel, lehúzzuk a héját, és a húsát feldaraboljuk. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a rizst, az apró gombát, a kukoricát, a paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve lassú tűzön még kb. 20 percig pároljuk, amíg a rizs is megpuhul. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. Az ételt forrón, a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 468 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.