Előkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk, a széleken 1-1 cm kihagyunk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A római tálat kb. 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, a rizst, 1 teáskanál fűszerkeveréket, és pár percig pirítjuk. Ráöntjük a húslevest, és lefedve, közepes tűzön kb. 25 percig főzzük. A padlizsánokat lecsepegtetjük, a húst kikaparjuk (a széleken 1-1 cm meghagyunk), és kockákra vágjuk. A rizses keveréket sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és a fél padlizsánokba töltjük. A konzerv paradicsomot, a padlizsánkockákat és a maradék fűszerkeveréket a római tálba simítjuk, kissé összekeverjük, és ráültetjük a padlizsánokat. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 60 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 267 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.