Előkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk, a széleken 1-1 cm kihagyunk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A római tálat kb. 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, a rizst, 1 teáskanál fűszerkeveréket, és pár percig pirítjuk. Ráöntjük a húslevest, és lefedve, közepes tűzön kb. 25 percig főzzük. A padlizsánokat lecsepegtetjük, a húst kikaparjuk (a széleken 1-1 cm meghagyunk), és kockákra vágjuk. A rizses keveréket sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és a fél padlizsánokba töltjük. A konzerv paradicsomot, a padlizsánkockákat és a maradék fűszerkeveréket a római tálba simítjuk, kissé összekeverjük, és ráültetjük a padlizsánokat. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 60 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 267 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.