Elkészítés: A csirkehúst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk egy kevés sóval, (frissen) őrölt borssal és a szójaszósszal, alaposan összekeverjük, majd fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az ananászt elnegyedeljük, középső, fás torzsarészét eltávolítjuk, mint a dinnyét héjából kivágjuk, és 1 cm vastag szeletekre-csíkokra aprózzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
A tyúkhúslevest felforraljuk, 1 dl-t félreteszünk belőle. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a rizst, és 1-2 percig, pattogásig pirítjuk. Hozzáadunk 1 merőkanál forró levest, a curryport, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a maradék levessel, lefedjük, és a sütőben 18-20 percig pároljuk (kissé ragacsos lesz, ez a természete!). A zöldborsót 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük.
A csirkehúst megszórjuk a rizsliszttel, és két villa segítségével lazán, de alaposan összekeverjük. Nagyobb-mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és erős tűzön, két favillával folyamatosan forgatva-keverve aranybarnára sütjük (2 perc).
Hozzáadjuk a zöldborsót és a cseresznyepaprikát, majd további 2-3 percig erős tűzön sütjük. Hozzákeverjük a paprikakockákat és az ananászt, aláöntjük a félretett 1 dl húslevest, és éppen csak átforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
Kikenünk 1 kávéskanál olajjal egy 20-22 cm átmérőjű, 1,2-1,3 l űrtartalmú, korona alakú sütőformát. Belenyomkodjuk a rizst, alufóliával szorosan letakarjuk, és 5 percig pihentetjük. Ezután lapos tálra borítjuk, közepébe szedjük-púpozzuk a csirkeragut, és azonnal-forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.