Elkészítés: A csirkehúst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk egy kevés sóval, (frissen) őrölt borssal és a szójaszósszal, alaposan összekeverjük, majd fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az ananászt elnegyedeljük, középső, fás torzsarészét eltávolítjuk, mint a dinnyét héjából kivágjuk, és 1 cm vastag szeletekre-csíkokra aprózzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
A tyúkhúslevest felforraljuk, 1 dl-t félreteszünk belőle. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a rizst, és 1-2 percig, pattogásig pirítjuk. Hozzáadunk 1 merőkanál forró levest, a curryport, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a maradék levessel, lefedjük, és a sütőben 18-20 percig pároljuk (kissé ragacsos lesz, ez a természete!). A zöldborsót 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük.
A csirkehúst megszórjuk a rizsliszttel, és két villa segítségével lazán, de alaposan összekeverjük. Nagyobb-mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és erős tűzön, két favillával folyamatosan forgatva-keverve aranybarnára sütjük (2 perc).
Hozzáadjuk a zöldborsót és a cseresznyepaprikát, majd további 2-3 percig erős tűzön sütjük. Hozzákeverjük a paprikakockákat és az ananászt, aláöntjük a félretett 1 dl húslevest, és éppen csak átforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
Kikenünk 1 kávéskanál olajjal egy 20-22 cm átmérőjű, 1,2-1,3 l űrtartalmú, korona alakú sütőformát. Belenyomkodjuk a rizst, alufóliával szorosan letakarjuk, és 5 percig pihentetjük. Ezután lapos tálra borítjuk, közepébe szedjük-púpozzuk a csirkeragut, és azonnal-forrón tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.