Elkészítés: A feldarabolt és megmosott csirkehúst megsózzuk, megborsozzuk. Vékony szeletekre vágott fokhagymával megtűzdeljük, meghintjük majoránnával, őrölt bazsalikommal.
Az agyagtál alját vékony szeletekre vágott szalonnával kibéleljük. Rátesszük bőrös felével lefelé az ízesített csirkehúst, meglocsoljuk 1 dl fehérborral, majd közepesen meleg sütőben 1 óráig pároljuk.
A gombamártáshoz a szeletelt gombát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés tejszínnel felöntjük, és egy kissé beforraljuk.
A sütőből kivéve a csirkehúst bőrös felével felfelé átforgatjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük.
Tálaláskor rizibizit és a tejszínes gombamártást adjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.