Elkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A húst a bőrös oldalán kb. 1 cm-enként beirdaljuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A fűszermagokat egy mozsárban összetörjük, és kevés vajjal összekeverjük, az így kapott fűszervajból apró halmokat teszünk a hús tetejére.
Bőrével felfelé tesszük a sütőbe először kb. 30 percre, ezután a sütőt visszavesszük 180 fokra, és további kb. 20 perc alatt sütjük készre. Akkor van kész, ha bőre már ropogós, de egy kést beleszúrva a hús szaftos, lédús.
A póréhagymát kb. arasznyi darabokra vágjuk, majd hosszanti irányban félbe. Grillserpenyőben a vágott felével lefelé sütjük meg. A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, összekeverjük a mézzel és az olívaolajjal, és ezt csurgatjuk a póréhagymára, kellemes ragacsos, illatos máz sül rá, kb. negyedóra alatt készre sütjük.
A ropogós húshoz tálaljuk köretként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.