Elkészítés: A hússzeletek szélét bevagdossuk, fóliával letakarjuk, kissé kiverjük. Egyik oldalát megkenjük mustárral, majd a szárított gombával és a 2 evőkanál olajjal rétegezve egymásra fektetjük. Letakarjuk, 24 óráig a hűtőben pácoljuk.
Másnap a hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk. A hússzeletekről lekaparjuk a gombás-mustáros pácot, meghintjük sóval, borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 evőkanál forró olajban mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a gombás-mustáros pácot, 1 dl vizet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Az elfőtt levét pótoljuk, a végén még utána sózunk, borsozunk.
Miközben a hús puhul, a káposztát elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, vékony csíkokra szeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A szalonnazsírban megfonnyasztjuk a maradék hagymát, rádobjuk a káposztát, 2-3 percig pirítjuk, azután aláöntjük a sört, ízlés szerint sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A húst a mártással együtt tálra rendezzük, megszórjuk az apróra felkockázott paprikával, és zöldfűszerrel. A káposztát mély tálba szedjük, meghintjük a félretett szalonnapörccel, és a hús mellé tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.