Elkészítés: A hússzeletek szélét bevagdossuk, fóliával letakarjuk, kissé kiverjük. Egyik oldalát megkenjük mustárral, majd a szárított gombával és a 2 evőkanál olajjal rétegezve egymásra fektetjük. Letakarjuk, 24 óráig a hűtőben pácoljuk.
Másnap a hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk. A hússzeletekről lekaparjuk a gombás-mustáros pácot, meghintjük sóval, borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 evőkanál forró olajban mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a gombás-mustáros pácot, 1 dl vizet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Az elfőtt levét pótoljuk, a végén még utána sózunk, borsozunk.
Miközben a hús puhul, a káposztát elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, vékony csíkokra szeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A szalonnazsírban megfonnyasztjuk a maradék hagymát, rádobjuk a káposztát, 2-3 percig pirítjuk, azután aláöntjük a sört, ízlés szerint sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. Fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A húst a mártással együtt tálra rendezzük, megszórjuk az apróra felkockázott paprikával, és zöldfűszerrel. A káposztát mély tálba szedjük, meghintjük a félretett szalonnapörccel, és a hús mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.