A szalonnát és 5 gerezd fokhagymát feldaraboltam. A sót, a borsot és a pirospaprikát szárazon összekevertem. Keskeny, hosszú pengéjű késsel a húsba ferdén sűrűn beszúrtam, előbb a fűszerkeverékből, majd 1-1 darabka szalonnát és fokhagymát nyomkodtam a vágatokba. A maradék fűszerkeverékkel kívül is bedörzsöltem a húst, egy-egy darabka rozmaringot dugdostam a vágatokba, a hűtőben pihentettem egy éjszakát.
Másnap sütőtálba daraboltam a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, a combot ráfektettem, kb. 1 dl felhevített olajjal meglocsoltam, 1 dl bort öntöttem alá. Kevés aprított rozmaringot és 2 gerezd fokhagymát szórtam a zöldségekre.
Fóliával letakartam, előmelegített 200 fokos sütőben toltam. Kb. 15 perc múlva a hőfokot 180 fokra visszavettem, így sütöttem kb. 1 bő órát. A húsba szúrva puhának találtam, a sütőt légkeverésre állítottam, és fedetlen sütöttem-pirítottam tovább, közben egyszer megfordítottam, és többször saját levével locsolgattam, ameddig pirosra sült.
A sütés után fólia alatt kb. 20 percig pihentettem, majd tálaltam.
A körethez kb. 1,3 kg zöldséget (cukkini, sárgarépa, lilahagyma, gomba, kápia paprika) daraboltam, felhevített olajon, a répával kezdve kevergetve a zöldségeket megsütöttem, a sütés végén sóval, rozmaringgal, borssal, kevés ételízesítővel és petrezselyemmel ízesítettem. Közben pár szem burgonyát is sütöttem a körethez.
A hús sütése után visszamaradt pecsenye levét az alatta lévő zöldségekkel együtt kis edénybe öntöttem. Kb. 1 bő evőkanál paradicsompürét adtam hozzá, kevés vízzel összeforraltam, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítettem, pár percig lassan főztem, majd fémszűrőn átpasszíroztam. A felesleges zsiradékot eltávolítottam a tetejéről, tálalásnál a mártást a húshoz és a zöldségkörethez kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.