Elkészítés: A lecsós krumplijoz a hozzávalókat sütőtálba vagy tepsibe halmozod. Zsiradékra nincs szükség! Kezdd a krumplival, sózd meg kicsit, őrölj borsot rá. Jöhet a hagyma, a fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyél egy kis sót, borsot, aprítsd rá a zöldfűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a táladnak, fóliázd le. A fólia alatt középmeleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.
A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaringszálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-megöntözzük, így ropogósabb lesz a bőre. A rozmaring a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.