Elkészítés: Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a kakaót és a lisztet összekeverjük. A banánokat a rummal pépesítjük. A tojásokat a cukorral habos masszává dolgozzuk (10 perc), majd a banánpépet kanalanként belekeverjük, utána a lisztet is. A tortaformába töltjük, és 40 percig sütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, leemeljük a tortáról a karikát, a tetejére borítunk egy tálat és megfordítjuk. Leemeljük a sütőforma alját, és letakarva 4-6 órát pihentetjük.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, és gőz fölött besűrítjük. Levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a rumot. A zselatint elkeverjük 0,5 dl vízben, majd 3-4 evőkanál krémet keverünk hozzá, hogy feloldódjon, és a többi krémhez keverjük. Hideg vízbe állítva kihűtjük. 2,5 dl tejszínt habbá verünk, és a krémhez keverjük.
A tortalapot kettévágjuk, az alsót megkenjük a felforrósított lekvár felével, kirakjuk 2 felkarikázott banánnal, egy tortagyűrűt helyezünk a lap köré, és rákenjük a krém felét. Majd ráhelyezzük a másik tortalapot, amit szintén megkenünk a maradék lekvárral, kirakjuk a 2 felkarikázott banánnal, és a maradék krémet rásimítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A díszítéshez 2,5 dl habtejszínt habbá verünk. A tortáról eltávolítjuk a tortagyűrűt, 4-5 evőkanál habbal bevonjuk az oldalát. A többi habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és ezzel díszítjük a torta tetejét. Olvasztott csokival le is folyathatjuk, vagy reszelt csokival megszórhatjuk, esetleg gyümölccsel dekorálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.