Elkészítés: Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat, a sót, a cukrot és az élesztős tejet. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is. Meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk.
Kinyújtjuk lisztezett felületen a megkelt tésztát (kb. 25 x 35 cm-es téglalapra). Kenőlapát segítségével rákenjük a Nutellát. A rövidebb oldalról indulva feltekerjük, mint a bejglit. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás. Ezután éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból, tehát mindkét oldalán ferdén, párhuzamosan bevagdossuk 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át (mintha az lenne a fa törzse). Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson, végig áthajtogatjuk az egész tésztát.
Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.