Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a papírt, az őzgerincforma méretére vágjuk, két lapot kapunk, egy széleset és egy keskeny hosszút.
A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot, és olyan hosszú rudat formázunk belőle, mint az őzgerincforma hossza. Az őzgerinzformába tesszük a kihűlt piskóta nagyobbik lapját.
A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a krémsajttal kikeverjük, és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat, és a maradék krémmel befedjük. A kakaós piskótával befedjük, és fóliával betakarva kifagyasztjuk a hűtőben.
A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. A süteményt a formából tálcára borítjuk, és bevonjuk a csokival. Hagyjuk dermedni, majd vizes késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.