Elkészítés: A pulykát felszeletelem, kiklopfolom, majd tenyérnyinél valamivel kisebb szeletkékre vágom. Ezután szépen a szeletek mindkét oldalát befűszerezem, állni hagyom, míg a többi hozzávalót előkészítem.
A póréhagymát nem túl vastag karikákra várom, megpucolom a fokhagymát is. Ezután egy mélyebb serpenyőbe olívaolajat öntök, és a zúzott fokhagymát beleteszem. Mikor már serceg egy picit, beleteszem a hússzeleteket pirulni, de épp csak annyit egyszerre, ami elfér a serpenyőben. A szeletek mindkét felét pirulásig sütöm, és közben ügyelek arra, hogy a szeletek egyúttal át is süljenek. Mikor elkészült egy adag, félreteszem a szeleteket egy tányérra, és jöhet a következő, egészen addíg, míg van a pulykamellből. Mikor már az összes szeletet kisütöttem, beleszórom az olajba a póréhagymát, és egy kis ideig pirítom. Ezután ráöntöm a tejfölt, sózom, borsozom, chilit is teszek bele, összekeverem, és felöntöm a tejszínnel, belekanalazom a sajtkrémet is. Simára keverem a szószt, majd beleteszem átmelegedni a kisütött szeleteket. Szarvacskatésztára tálalom, és egy csipet friss vágott petrezselyemmel szórom meg a tetejét.
Köretnek a szarvacska tésztát ajánlom, de sült krumplival is kiváló. Ez a recept nálunk a családban a fiatalok kedvence! Az ötlet valójában az amerikai sajtos makaróni nevű (igen silány) ételből jött, annak átalakított, feljavított, és sokkal ízletesebb változata. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.