Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük.
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.
A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.
Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.
Tálaljuk ízlésesen, némi savanyúval körítve. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.