Elkészítés: A karajt kissé kiveregetjük, enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot és a vágott medvehagymát. Felverjük a tojásokat, és 2 evőkanál lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.
A tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, majd a fűszeres morzsába. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére teszünk a reszelt füstölt sajtból, és addig sütjük még, amíg a sajt ráolvad.
A zsályaleveleket forró olajba dobjuk, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
Sült burgonyával, salátával, paradicsommal tálaljuk a bundás húst a ropogós zsályalevelekkel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.