Előkészítés: A rizst megmossuk, és háromszoros mennyiségű sós, forró vízbe tesszük. Lefedjük, kíméletesen főzzük, amikor már alig van alatta víz, levesszük a tűzről, és 10-15 percen át letakarva pihentetjük.
Elkészítés: Ha a rizs kellően megpuhult, és már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a sajttal, sóval, borssal, a petrezselyemmel, és pihentetjük. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk. Rózsákra szedjük a brokkolit, sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a parajleveleket 3 percre, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, kevés vízzel, sóval, borssal, megpároljuk a répát. Amikor kellően puha hozzáadjuk a brokkolit, a parajt, a szerecsendiót, a tejszínt, és pár perc alatt összepároljuk. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, amit jól összenyomunk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, rátesszük a tejszínes zöldségekre, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 770 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.