Elkészítés: A paprikákat megmossuk, csumájukat és ereiket eltávolítjuk.
A töltelékhez a felvert tojást összekeverjük a párolt rizzsel, a reszelt sajt felével, sóval, borssal, gyömbérrel és a petrezselyemzölddel. A paprikákba betöltjük a sajtos-rizses masszát.
Egy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a töltött paprikákat. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, meglocsoljuk tejföllel, enyhén sózzuk, és mindegyik paprikára teszünk 1-1 szeletke füstölt szalonnát.
A tepsit befedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepes lángon 30 percig pároljuk, végül fedetlenül addig pirítjuk, amíg a szalonnából ropogós pörc nem lesz.
Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert a sajt megkeseredik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.