Elkészítés: A paprikákat megmossuk, csumájukat és ereiket eltávolítjuk.
A töltelékhez a felvert tojást összekeverjük a párolt rizzsel, a reszelt sajt felével, sóval, borssal, gyömbérrel és a petrezselyemzölddel. A paprikákba betöltjük a sajtos-rizses masszát.
Egy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a töltött paprikákat. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, meglocsoljuk tejföllel, enyhén sózzuk, és mindegyik paprikára teszünk 1-1 szeletke füstölt szalonnát.
A tepsit befedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepes lángon 30 percig pároljuk, végül fedetlenül addig pirítjuk, amíg a szalonnából ropogós pörc nem lesz.
Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert a sajt megkeseredik.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.