Előkészítés: A sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A margarinnal kikenünk egy 1,2-1,5 literes kuglófformát, beszórjuk zsemlemorzsával, a fölösleget kirázzuk belőle. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A sajtot megreszeljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Kézi habverővel simára keverjük a tojások sárgáját a joghurttal, ízlés szerint sóval, borssal, 1-2 csipet szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a petrezselymet és a sárgarépát, lazán összekeverjük. Könnyed mozdulatokkal, több részletben beleforgatjuk-keverjük a tojáshabot, és a kuglófformába simítjuk. Betesszük a forró sütőbe, és 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve 1 percet pihentetjük, lapos tálra borítjuk-fordítjuk, és azonnal tálaljuk, mert nagyon gyorsan összeesik és veszít a szépségéből. Tortaszerűen szeleteljük. További párolt, forró zsiradékba forgatott sárgarépával vagy zöldborsóval köríthetjük-gazdagíthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.